Despre noi

Asociația ”Rădăcini și Aripi”

Suntem aici pentru a răspunde nevoilor comunității sucevene. În ultimii 5 ani activitatea noastră este mult mai vizibilă datorită unor proiecte cu impact în educația părinților, dar și a copiilor.

Acum câțiva ani am inițiat un proiect foarte drag nouă, Școala Mamei Suceava. Așa au început întâlnirile noastre adresate părinților la început de drum, interesați de informații la zi despre cum ne pregătim pentru naștere, prima perioadă alături de bebe. Cea mai mare bucurie este că s-au legat foarte multe prietenii, dar mai ales la fiecare serie am demontat mituri legate de sarcină, naștere, alăptare, îngrijirea celor mici.

 

Apoi am avut mai multe campanii sociale, ce au adus multă bucurie în inimile celor mici în mod special.

Anul acesta am demarat un nou proiect Fii isteț, fă-te văzut! prin care ne dorim să creștem gradul de conștientizare al participanților la trafic. Am ajuns în mai multe școli, urmând să reluăm proiectul în toamnă, a trebuit să luăm o mică pauză creată noilor condiții create de pandemia fricii.

Pe 1 Iuni 2020 am lansat un nou proiect Cuiburi de Cărți. Dacă în alți ani ne întâlneam pe esplanada Casei de Cultură unde organizam diferite activități pentru cei mici, acum cu noile restricții, a venit la țanc faptul că putem încuraja lectura.

Fără a face nici un fel de promovare, deja Cuiburile de cărți au primit în dar primele cărticele în dar, pentru care vă suntem foarte recunoscători.